Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188
A Magyar Szociális Fórum csütörtökön elítélte a kormány erőszakos migrációs politikáját, és arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne haragítsa Magyarországra a bevándorlókat, mert a velük szemben tanúsított embertelenség könnyen visszaüthet, és embertelenségbe csaphat át a magyarokkal szemben is.

Az MSZF azt javasolja, hogy mielőtt a Röszkénél és Horgosnál kialakult konfrontációs helyzet halálos áldozatokat is szedne, és elszabadulna a pokol, Magyarország nyissa meg a kaput és engedje át a senki földjén rekedt menekülteket úti céljuk felé.

A magyar kormányt nem csak a schengeni külső határok védelme kötelezi, hanem a genfi menekültügyi egyezmény is, mely kivételt tesz a mindenkori szabályok alól az olyan kivételes helyzetekben, mint amilyen a mostani. A genfi egyezmény az emberiesség elvén nyugszik. Ezt az elvet a magyar kormány eddig már többszörösen megsértette – áll az emberjogi szervezet állásfoglalásában. Ezt támasztja alá Ban Ki-moon ENSZ főtitkár kijelentése, miszerint sokkolta a menekültekkel szembeni bánásmód a magyar-szerb határon és vészjelet lát a magyar kormány politikai magatartásában. Az ENSZ Emberjogi Tanácsa felszólította a magyar kormányt, adjon magyarázatot a válsághelyzet bevezetését szolgáló törvényekre. Antonio Guterres, az ENSZ menekültügyi főbiztosa sürgette a magyar hatóságoktól, hogy akadálytalanul engedjék át a menekülteket Magyarország területén. A menekültügyi főbiztosságot ugyancsak sokkolták a határon látottak, nevezetesen, hogy a magyar hatóságok könnygázt és vízágyukat vetettek be a háborúk elől menekülő szíriaiakkal, családjaikkal és gyermekeikkel szemben, akik már eddig is oly sokat szenvedtek.

Alekszandar Vucic szerb miniszterelnök brutálisnak és nem európainak minősítette a magyar fél menekültekkel szemben tanúsított módszereit, és arra kérte az EU-t, hogy ne hagyja annyiban a történteket. Ha az EU nem reagálna, magunk fogunk módot találni határaink, és az európai értékek megvédésére – mondta. Szerbia csütörtökön megerősítette határvédelmét, válaszul arra, hogy magyar részről nehéz fegyverek is megjelentek a határon – fűzte hozzá.

A nemzetközi sajtó elismeréssel szól Horvátország megértő, emberséges eljárásáról a menekültekkel szemben, és szembeállítja a horvát befogadó módszert a magyar kormány kirekesztő politikájával.

A legfrissebb hírek szerint a magyar kormány – a román határszakasz után - drótfal építését tervezi a horvát határon is. Mindkét ország előzetes tiltakozását jelentette be a magyar terv miatt.+++


Látogatottság

4046670
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1575
2889
15596
4001065
10813
85235
4046670

Your IP: 18.188.142.146
2024-05-04 14:36