Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Hétfő délig nem történt hatósági intézkedés annak a 90 éves székesfehérvári asszonynak, és rokkant fiának a védelmében, akit kedd reggel készülnek az utcára tenni elárverezett és egy bróker cég által megvett otthonából – tudatta a Magyar Szociális Fórum.

Simó Endre, az MSZF szervezője még szombaton azonnali intézkedést kért a család védelmében Cser-Palkovics Andrástól, Székesfehérvár polgármesterétől, a Fidesz országgyűlési képviselőjétől, de nem kapott választ, jóllehet az üzenetet visszaigazolták a polgármester titkárságáról.

Simó hétfőn személyesen beszélt telefonon a 90 éves asszonnyal, aki fel sem tudta fogni, hogy másnap kilakoltatják. A kettejüket gondozó kisebbik fia június 22-én kérelemmel fordult a végrehajtás felfüggesztéséért, de a székesfehérvári bíróság elutasította, és elrendelte a kilakoltatást július 5-re, kedd reggel 8 órára.

Az MSZF szervezője megtudta, hogy a családnak semmilyen más lakhatási lehetőséget sem ajánlottak fel. Nincs hová menniük.

A hitelt felvevő Vincze Tamás az Aegon Magyarország Zrt-től kapta a kölcsönt. Az elárverezett házat az Első Magyar Ingatlan Bróker és Ingatlanforgalmazó Kft. Vásárolta meg.

A végrehajtással Wölfinger Ottót bízták meg.

A Magyar Szociális Fórum felháborodásának ad hangot a Vincze családdal szembeni embertelen bánásmód miatt, és arra kéri a sajtót, valamint az igazságérzetükben sértett embereket, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg kedden reggel 8 órakor a kilakoltatás helyszínén: Székesfehérváron, a Selmeczi utca 9. szám alatt, és álljanak ki védtelen embertársaink mellett. Simó Endre szerint a Vincze család kilakoltatása a kormánynak a bankokkal kötött kiegyezésének első kirívó embertelen következménye.+++

 

Látogatottság

3991447
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
307
5571
11838
3962935
40825
72262
3991447

Your IP: 18.188.142.146
2024-04-18 06:43