Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Az amerikai nehézfegyverek és katonák magyarországi telepítési terve ellen tiltakozó jegyzéket adott át a Magyar Békekör Hende Csaba honvédelmi miniszternek szerdán délelőtt. Azt követelik benne, hogy a honvédelmi miniszter és a kormány vessen véget a titkos alkunak Washingtonnal, és utasítsa vissza az amerikai tervet a magyar nép biztonságára, a keleti nyitás politikájára és a békéhez fűződő magyar nemzeti érdekre hivatkozva.

A jegyzéket Kovács Attila sajtófőnök vette át a Békekör delegációjától: Petráss Lászlótól, Rónai Katalintól, Simó Endrétől, Salga Istvántól és Balog Istvántól.

Az átadást követően Simó Endre azt mondta az eseményről tudósító újságíróknak, hogy a Békekör meg akarja akadályozni az amerikai nehézfegyverek és katonák Magyarországra telepítését, és elejét akarja venni, hogy hazánk idegen csapatok felvonulási terepévé váljék Oroszország ellen, és katonai célponttá változzon. A titkos tárgyalások tényét kedden Siklósi Péter helyettes államtitkár is elismerte, csak éppen elfelejtette közölni, milyen álláspontra helyezkedett a magyar fél a tárgyalásokon – mondta.

A Békekör választ vár Hende Csabától kérdéseire: - Kivel tárgyalt a miniszter és mit mondott neki; - Ki hatalmazta fel Hende Csabát a magas szintű tárgyalás folytatására? - Milyen álláspont képviselésére kapott instrukciót a NATO védelmi minisztereinek e havi brüsszeli tanácskozásán, melyen – amerikai közlés szerint - döntésre készülnek a haderő telepítéséről? - Számol-e a kormány egy ilyen lépés várható következményével? Nevezetesen azzal, hogy hazánk idegen csapatok Oroszország ellen irányuló felvonulási terepévé, és katonai célponttá változhat?

A miniszterhez és a kormányhoz címzett kemény hangvételű jegyzékében a Békekör felveti: „Honnan veszik maguknak a bátorságot, hogy kiszolgáltassák népünket az óceánon túli nagyhatalom keleti terjeszkedéshez fűződő érdekének? Ki hatalmazta föl Önöket arra, hogy engedményt tegyenek azoknak, akik készek volnának a magyar nép vérét ontani hódító céljaikért?”

A Békekör delegációja választ kért tavaly december 5-i, mindmáig válasz nélkül hagyott kezdeményezésére is, melyben európai békekonferenciát javasolt a Békekör és a magyar kormány szervezésében a katonai szembenállás feloldásáért, az igazságos és tartós politikai rendezésért Ukrajnában, nehogy Magyarország két tűz közé kerüljön, hanem békében élhessen Kelettel és Nyugattal egyaránt.+++

A tiltakozó jegyzék teljes szövege elérhető: http://mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=883:a-magyar-bekekoer-tiltakozo-jegyzeke-hende-csaba-honvedelmi-miniszterhez-es-a-kormanyhoz&catid=2:magyar

Látogatottság

4011963
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
2710
2454
10898
3979609
61341
72262
4011963

Your IP: 18.221.15.15
2024-04-26 15:59