Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Mindkét lábára amputált 70 éves asszonyt készülnek az utcára tenni a főváros XV. kerületében – értesült a Magyar Szociális Fórum az érintettől vasárnap.

 

Az asszonyt az Erdőkerülő út 34. szám alatti Idősek Gondozó Házából akarják kirakni július 2-án. A Magyar Szociális Fórum úgy tudja, hogy nem biztosítanak neki más elhelyezést, csak olyant ajánlottak föl neki, amelynek költségeit nem tudja vállalni szerény nyugdíjából, melyből adósságait is törlesztenie kell.

Nagy Lajosné (Emma néni) pontosan két évet tölthetett a a Nyugdíjasházban és Idősek Gondozóházában, miután 2012. július elején kilakoltatták önkormányzati bérlakásából adósságai miatt. László Tamás polgármester (FIDESZ-KDNP) többek között azzal utasította el kérését, hogy otthonában maradhasson kis unokájával, akit gyámként nevelt egyhetes kora óta, hogy az asszony „kábellopásban segédkezett” (!) A gyereket állami gondozásba vették, de ragaszkodik nagymamájához, és vissza akar menni hozzá.

A 70 éves asszonynak nincs hová mennie, ezért az életébe kerülhet, ha az idős otthonból is kilakoltatják. A Magyar Szociális Fórum az asszony önkormányzati bérlakásból történt kilakoltatása óta foglalkozik a család sorsával, és mindent elkövetett annak érdekében, hogy jobb belátásra bírja a kerületi vezetést, de mindhiába. „Embertelenséget és mérhetetlen cinizmust tapasztaltunk azoknak a részéről, akiknek – éppen ellenkezőleg – segíteniük kellett volna. Bízunk abban, hogy az illetékesek változtatnak magatartásukon, és bizonyítják, hogy emberek!” – áll az emberi jogokért küzdő mozgalom közleményében, melyet László Tamás polgármesternek is megküldtek vasárnap.+++

 

Levél László Tamás XV. kerületi polgármesterhez

László Tamás Úr részére

Budapest XV. kerületének Polgármestere

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

fax: 307-4008

 

Polgármester Úr!

 

A Magyar Szociális Fórum tudomására jutott, hogy 2014. július 2-án ki akarják lakoltatni az Erdőkerülő úti Idős Otthonból Nagy Lajosnét (Emma nénit). Tudomásunk szerint nincs hová mennie, kilakoltatása esetén az utcára kerülne, annak minden várható következményével életére nézve.

Kérem Önt, akadályozza meg a tragédiát, és gondoskodjon ennek a 70 éves asszonynak megfelelő körülmények közé jutásáról! Jó fényt vetne mind az Ön hivatalára, mind Önre személyesen!

Tájékoztatom Önt arról, hogy ma az alábbi sajtóközleményt adtuk ki az esetről. Lásd:

http://mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=730:mindket-labara-amputalt-70-eves-asszonyt-keszuelnek-az-utcara-tenni&catid=2:magyar

Felajánlom Önnek, hogy élő TV stúdióbeszélgetésen szembesüljön Emma nénivel, és mondja el, hogyan kíván segíteni neki, illetve miért nem kíván segíteni neki. Ezt a beszélgetést 2014. június 27-én pénteken 20-21 óra között rendeznénk meg a Budapest Televízióban az én vezetésemmel. Várom rá mielőbbi válaszát!

 

 

 

2014. június 22.                                    Dr. Simó Endre újságíró, az MSZF szervezője

 

László Tamás polgármester 2014. június 30-án (hétfőn) reggel 7 óra 55 perckor levélben közölte Simó Endrével, hogy nem kíván részt venni a Budapest TV-ben három nappal előtte (!) megtartott stúdióbeszélgetésen Nagy Lajosnéval, hanem kerületi ügynek tartja a dolgot, ezért a kerületi TV-ben kíván nyilatkozni róla. Az adás után 3 nappal küldött válasza alatt június 24. dátum szerepel.


 

 

 

 


 

Látogatottság

3996029
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
4
2592
16420
3962935
45407
72262
3996029

Your IP: 3.17.162.247
2024-04-20 00:02