A Magyar Szociális Fórum (MSZF) csütörtökön sajtónyilvánosság előtt szólította föl Kovács Róbert kőbányai polgármestert, hogy vizsgálja felül döntését, és ne lakoltassa ki önkormányzati bérlakásából Faragó Ferenc Mihályt, feleségét és kilenc gyermekét. Ha pedig mégis kitartana döntése mellett, és nem volna hajlandó megmásítani, akkor biztosítson a 11 fős családnak más, emberhez méltó lakhatást.

 

Simó Endre, az MSZF alapítószervezője a Faragóék lakásán tartott sajtótájékoztatón tudatta, a család védelmében írt április 15-i levelére mindmáig nem kapott választ a polgármestertől, és újabb üzenetet fog neki küldeni. A polgármesteri hivatal Faragóékkal viszont közölte, hogy június 11-én fogják kilakoltatni őket, ha addig „ki nem ürítik” a lakást. A családnak nincs, hová mennie. Elmondta, hogy a kilakoltatók körében új szóhasználat kapott szárnyra: „essünk túl rajta!” Ezen azt értik, hogy a végrehajtás alá vont személyeket mielőbb kilakoltassák, függetlenül attól, hogy milyen sors vár rájuk, az utcára kerülnek-e, és szétválasztják-e a családokat. A Faragó család jelképe a mai magyar valóságnak: a család eltartására is elégtelen jövedelem, munkanélküliség, szegénység és fizetőképtelenség miatt felhalmozódott tetemes közüzemi díjtartozás, ennek okán pedig kilakoltatás. A Faragó család havi 200-250 ezer Forintból tengődik. Csak a férj dolgozik, az asszony halmozottan rokkant. Becsülettel felneveltek 10 gyermeket, közülük három még kiskorú, a többiek tanulnak, ill. munkanélküliek. (Egyikük nemrég szült, és élettársának otthonába költözött.) Ha enni akarnak, másra nem futja szerény jövedelmükből.

Faragó Ferenc Mihályné kiskorú gyermekeiért aggódik a leginkább. Nem akarja, hogy szétválasszák a családot, és állami gondozásba vegyék a gyerekeket. Otthon után próbál nézni, de csekély reménnyel, hiszen anyagi helyzetük nem tesz lehetővé albérletet, különös tekintettel a kaucióra. Mindennek utána néz, aminek csak van értelme, ám a X. kerületi polgármestertől eddig még nem kapott érdemi segítséget a lakhatásra. Kamerák előtt sírástól elfúló hangon elmondta, bizony megfordult a fejében, hogy „az ampullához nyúljon”. „Ez nem megoldás” – válaszolta nyomban Simó Endre. Ki kell állnunk magunkért, egymásért, harcolni kell az élethez való jogunkért. Azért vagyunk itt, hogy kiálljunk Önökért, a családért, lakhatásukért, és felhívjuk rá az ország figyelmét, mi folyik itt – mondta.

A 11 fő a kőbányai Kápolna u. 13. sz. alatt lakik egy háromszobás, kb. 80 négyzetméteres rendkívül szegényes, de tisztán tartott lakásban.

A Magyar Szociális Fórum tudatta Kovács Róbert polgármesterrel: nem fogja tétlenül szemlélni, hogy Faragó Ferenc Mihálynét és családját az utcára tegyék. A Fórum mozgósítani fogja az Otthonvédőket, ha a polgármester nem talál megoldást Faragóék lakhatására.+++

Video a történtekről:

http://youtu.be/JpaDECGlR2Q

 

Levél Kovács Róbert kőbányai polgármesternek

Kovács Róbert Úr

Kőbánya Polgármestere

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

fax: 4338205

 

Tisztelt Polgármester Úr!

Noha nem válaszolt előző levelemre, újból írok Önnek, mert a probléma megoldatlan. Ne vegye zokon, hogy másokért cselekszem és járok közbe Önnél! Bízom benne, hogy Faragó Ferenc Mihályné és családja kilakoltatási ügyében nem az a válasz, amit az Ön által vezetett Hivatal Faragóéknak postázott: június 11-én kilakoltatják őket rendőri segédlettel, ha addig nem ürítik ki a lakást! Kérem Önt, hagyja őket a lakásban! Ha döntését mégis megmásíthatatlannak tartaná, kérem, hogy biztosítson a 11 fős családnak más, emberhez méltó lakhatást! Megírtam Önnek, hogy nem fogjuk tétlenül szemlélni Faragóék kilakoltatását. Ma sajtónyilvánosság elé tártuk az ügyet. (Lásd: www.mszfszk.hu oldalunkat!) Kísérje figyelemmel a HírTV és az ATV híradóit, az MTI-t, a holnapi Magyar Nemzetet, a Pest-Megyei Hírhatárt, és a Hungária TV-ét!

Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője

2013. május 2.

Látogatottság

4031031
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
10344
7420
29966
3979609
80409
72262
4031031

Your IP: 18.118.210.213
2024-04-28 23:29