A Magyar Szociális Fórum sürgős találkozót kért Orbán Viktor miniszterelnöktől a hitelprobléma átfogó rendezésére irányuló tervének ismertetéséről. Az erről szóló fax üzenetet szerdán küldték el a miniszterelnöki irodának – tudatta a Fórum vasárnap. A tervet március 3-án fogadták el a Szociális Kerekasztal devizahitelekről szóló tanácskozásán. A Kerekasztal egyúttal Róna Péter közgazdász professzort bízta meg a miniszterelnököt felkereső delegáció vezetésével, és a terv előterjesztésével.

 

A Szociális Fórum szervezője elzárkózott attól, hogy ismertesse a terv részleteit, mielőtt felkeresnék Orbán Viktort. Csupán annyit mondott, hogy a szakértői tanulmányokra épülő javaslatuk olyan finanszírozási mechanizmust helyez kilátásba, mely nem közpénzből oldaná meg a válságot, hanem az állam és a bankok Hitelkárosultak érdekében történő kölcsönös felelősségvállalása révén.

A miniszterelnökhöz küldött kérésükhöz mellékelték a Hitelkárosultak 8 pontos követelését is, mely többek között leszögezi, hogy a Hitelkárosultak nem akarnak kibújni tartozásuk alól, hanem annyit akarnak visszafizetni, amennyit ténylegesen felvettek, kiegészítve a Magyar Nemzeti Bank mindenkori kamatával. S hogy a keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét.

Az MSZF arra kérte a kormányfőt, hogy a súlyos társadalmi probléma átfogó, megnyugtató rendezésére való tekintettel, tegye lehetővé, hogy a küldöttség, melynek további két tagja egy Hitelkárosult és az MSZF képviselője, mielőbb felkereshesse.+++

 

(A 8 pontos követelés megtalálható: http://mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=445:hitelesek-a-szocialis-kerekasztal-orban-viktorral-akar-targyalni

Látogatottság

3995775
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
2342
2293
16166
3962935
45153
72262
3995775

Your IP: 3.144.97.189
2024-04-19 21:18