Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

MÉG NEM VESZÍTHETÜNK!

Egy évvel ezelőtt már javában folyt a rokkantak elleni hadművelet. A törvénykezők agyában a XXI. századi Európa legsötétebb döntései kavarogtak. Szédítő gyorsasággal elérkezett a gyászos nap, amikor 2011.12.20-án az éj leple alatt megszavazásra került az új rokkant-törvény. A 2012.01.01-től hatályos megváltozott munkaképességűek ellátásról szóló törvénnyel a döntéshozók még nem elégedtek meg. Hozzákapcsoltak egy gyalázatos új komplex minősítő rendszert is. Arra hivatkoztak, hogy illeszkednünk kell az EU tagországok normáihoz, ezért szükséges a feltételrendszer megszigorítása. Tudjuk, hogy az EU tagországokban sokkal enyhébb kritériumok alapján működik a rendszer. Hollandiában 25%, Svédországban 25%, Spanyolországban 33% mértékű egészségkárosodás mellett rokkantsági nyugdíjban részesülnek a betegek. Ausztria, Finnország, Izland, Németország, stb. betegei pedig, kb. 50% mértéknél már rokkantsági nyugdíjat kapnak, és nem keveset! Annyit, hogy abból tisztességesen meg lehet élni! Náluk csodálatos egészségügyi, és jól kiépített foglalkoztatási rehabilitációs rendszerek vannak. Az EU tagországaiban mindenütt van rokkantsági nyugdíj hazánkon kívül.

Eközben minket, magyar korhatár alatti rokkantakat, mivel „ajándékozott” meg a sors?

Mi kaptunk a nyakunkba hideg zuhanyként rokkantsági nyugdíjjogfosztást és egy embertelen új komplex minősítő rendszert. Ezek mellett, a jelzők kifogyhatatlan tárházát is rajtunk próbálgatják ki. Voltunk és vagyunk a kormánykommunikáció szerint: az adófizetők forintjain élősködő csalók, akik szimulálnak, akik „megvették” az ellátást, akik ingyenélők, naplopók, akik hisztisek, vagy zsiványok? Mi viszont azt mondjuk: kiszolgáltatott, súlyos beteg emberekkel ezt művelni, akik átlag 30 évig adó és járulékfizetők voltak, az több mint gyalázat! A média és a kormány-kommunikáció az adófizetők forintjain szidja és alázza a rokkantakat. Már két éve, a Széll Kálmán terv megszellőztetése óta, még a csapból is az elferdített rokkant létszám folydogál váltakozó intenzitással. Hol 960 ezer, hol 650 ezer főről nyilatkoznak felelős politikusok büntetlenül és felelőtlenül! Ők nagyon is tudják, hogy a korhatár alatti rokkant létszám a valóságban mennyi? A rokkantak is tudják, hogy a 2011.12.31.-i hivatalos ONYF Statisztikai Évkönyv szerint, mindössze 305.323 fő korhatár alatti „volt” rokkantsági nyugdíjast tartottak nyilván! A rokkantak azt is tudják, hogy az aktív korúak foglalkoztatási arányához viszonyítva hazánkban semmivel sincs több korhatár alatti rokkant, mint az EU tagországaiban, ahol 5,1% ez az arány. Hazánkban, a kb. 6 millió fő munkaképes személy létszámához viszonyítottan, a kb. 300 ezer fő korhatár alatti „volt” rokkantnyugdíjasok létszámaránya is kb. 5% mértékű. Mégis hatalmas, 12% feletti adatokról beszélnek. Ez csak úgy lehetséges, hogy, ha a több mint kb. 400 ezer fő korhatárt már betöltött rokkantat is beleveszik a létszámadatokba, ami nem helyes, mert aki 62 év feletti, azt munkavégzésre kötelezni nem lehet!

A rengeteg támadás után, még mindig nem lelhetnek nyugalomra a korhatár alatti volt rokkantnyugdíjasok, hiszen egy hete került napvilágra számukra az újabb sokk! Őket is érinti a foglalkoztatási tárgyú „Magyar Egyszerűsített Program” T/9063. számú törvény-tervezete, mely szerint: „A felülvizsgálati eljárások alapján rokkantsági ellátásban már csak az a személy részesülhet, akinek a foglalkoztatása rehabilitációval sem állítható helyre”. Mit jelent ez a hétköznapi értelemben? Azt, hogy, ha rokkant vagy, nincs kegyelem! Ha képes vagy dolgozni, ha nem, akkor is mehetsz „Isten hírével”, amerre látsz! A rendszerből, a „Magyar Egyszerűsített Program” villámgyorsan kipenderíti a félholtakat is! Az maradhat bent, akinek a napjai, hónapjai, évei, már garantáltan meg vannak számlálva! Minden korhatár alatti rokkant, aki a soros felülvizsgálatra vár, az készülhet az öngondoskodó életre, akár 60 évesen is! Ugyanis vannak rokkantak, akiknek 60 éves korukban is van soros felülvizsgálati időpontjuk! A kormány jelszava: Mindhalálig munka! A túlélésre nincs garancia, ha ezt a T/ 9063. számú törvény-tervezetet elfogadják!

Mi van még hátra a kiszemelt áldozatok számára? Még hátra van az Alkotmánybírósági döntés, mely a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011.évi CXCI. (XII.29.) törvény kifogásaival szembeni Állampolgári Jogok Biztosának a beadványát tárgyalná, és arról kellene, hogy hozzon döntést! Mi a cél? A cél a Széll Kálmán tervben meghatározott 217 milliárd Ft költségvetési megtakarítás a korhatár alatti rokkantak pénzbeli ellátásán! Mindenáron? Igen! Egyre jobban körvonalazódni látszik, hogy a kormányt semmi és senki sem tudja eltántorítani a tervétől, miszerint, pár éven belül itt egyetlen rokkant sem kap ellátást! Mi ez, ha nem nyílt eutanázia-program egy „kiszemelt” társadalmi csoporttal szemben?

Tisztelt Honfitársaink!

Mi, még nem veszíthetünk! Nem veszíthetünk el mindent egy élet munkájában megrokkanva! Adjatok nekünk egy utolsó esélyt! Nem veszíthetjük el az életünket egy kormányprogram miatt, jeltelen sírba dobott áldozatként! Vagy Ti is tétlenül végignézitek, hogy jön a buldózer, és a kb. 400 ezer korhatár alatti rokkantat hogyan lökik be egy jeltelen tömegsírba? Ha ez megtörténhet, akkor velünk együtt el fog vérezni ez a Nemzet is!

Magyarország, 2012.11.17.

MSZF Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja

Látogatottság

4009235
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
2436
2600
8170
3979609
58613
72262
4009235

Your IP: 18.227.0.192
2024-04-25 23:26