Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2012. augusztus 6. hétfő

A Magyar Szociális Fórum hétfőn megnyugvással fogadta, hogy a szervezők elálltak szándékuktól, és mégsem hívják a rokkantakat öngyilkos akcióra a parlament elé, hanem csak az elkeseredettség szülhetett ilyen elhamarkodott tervet a meghirdetőivel.

„Helyesnek tartjuk a femina.hu hírportálon hétfőn reggel közzétett kiigazítást, miszerint      ’A rokkantak nem szólítanak fel tömeges öngyilkosságra, csak elkeseredettek’. Az MSZF készen áll közösséget vállalni a rokkant társadalom különféle csoportjaival abban a harcban, amely a megváltozott munkaképességű emberek megélhetési jogainak érvényre juttatásában látja a célt és küzdelmük értelmét, nem pedig az elkeseredés életellenessé fokozásában” – áll a közleményben.

A Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja konkrétan abban jelöli meg a küzdelem célját, hogy állítsák vissza a rokkant nyugdíjakat, melyektől jogtalanul megfosztották a megváltozott munkaképességű embereket, ne érvényesítsék a „szociális szempontot” az ellátórendszerben, következésképpen ne folytassanak vagyonfelmérést a rokkantak körében. A rokkantak emberi jogaiért küzdő szervezet tisztességes komplex minősítő szempontrendszer kialakítását kéri, mert tisztességtelennek tartja a hosszú évek óta súlyos betegeket visszaterelni a nem létező munkaerőpiacra, a kb. 200 milliárd Ft költségvetési megtakarítási cél teljesítése érdekében.

Üdvözlik az Országgyűlés Állampolgári Jogok Biztosának érdekükben indított eljárását az Alkotmánybíróságnál, mert nem valósult meg a fogyatékossággal élő embereknek az alaptörvényben deklarált védelme, sem az egyenlő bánásmód követelménye, ezzel szemben csorbult a jogbiztonság.

A Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja tudatta, hogy a rokkant emberek életének és jogainak védelmében kész tárgyalóasztalhoz ülni mindazokkal, akiket hasonló cél vezérel.+++

 

 

 

 

Látogatottság

3994969
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1536
2293
15360
3962935
44347
72262
3994969

Your IP: 18.191.21.86
2024-04-19 14:01