Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2012. augusztus 1.

A Magyar Szociális Fórum szerdán életellenes fanatizmusnak minősítette, és elítélte azt a tervet, hogy a rokkantak vonuljanak a parlament elé, és a Kossuth téren kövessenek el kollektív öngyilkosságot. Ilyen iszonyatos gondolat csak beteg agyban fordulhat meg, vagy olyanéban, aki emberellenes céljainak oltárán képes mások életét feláldozni – áll az emberi jogokért küzdő társadalmi mozgalom nyilatkozatában.

 

Az MSZF arra a tervre reagált, amelyet a Femina hírportál hozott nyilvánosságra „A parlament előtt leszünk öngyilkosok” címmel.

„Vajon az illető a saját életét is ki akarná oltani, vagy csak másokat akar a vágóhídra terelni? Akárhogy legyen is, az élet nevében visszautasítjuk a halál filozófiáját. Nem vethet véget az életének, aki emberibb jövőt akar” – szögezi le a közlemény.

A rokkant nyugdíjrendszert nem öngyilkossággal lehet megvédeni, hanem társadalmi harccal. Az élethez és a megélhetéshez való alapvető emberi jogot akarattal, elszántsággal, kiállással, harccal lehet érvényre juttatni az ellenérdekelt pénzügyi csoportokkal szemben, és a társadalom rovására velük kiegyező kormányokkal szemben.

Ilyen életteli, eleven kiállásnak és összefogásnak köszönhető, hogy az alapvető jogok országgyűlési biztosa kedden az Alkotmánybíróságnál kezdeményezte a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény egyes rendelkezéseinek felülvizsgálatát, a szerzett jogokra hivatkozva.

Az MSZF szerint súlyos felelősség terheli a politikai vezetést azért, hogy hazánkban felerősödhettek az életellenes tendenciák, és megnőtt az öngyilkosságok száma. Rokkantakat fosztanak meg eddigi ellátmányuktól, és részesítenek korábbi ellátmányuk felének vagy egyharmadának megfelelő, létminimum alatti összegben. Az „új komplex felülvizsgálati rendszer” keretében gyógyíthatatlan betegeket nyilvánítanak egészségessé és rehabilitálhatóvá, mint történt az 51 éves tüdőrákos férfival, akit átképzésre küldtek, majd meghalt. Betegeket hagynak a sorsukra, hozzátartozóiknak pedig alaptörvényben írják elő, hogy gondoskodjanak róluk, miközben nekik sincs miből eltartaniuk magukat. Országszerte tömeges kilakoltatások folynak, a kormány megengedi, hogy emberek ezreitől elvegyék egyetlen otthonukat, mert önhibájukon kívül nem tudnak fizetni. A munkából származó jövedelmek olyannyira lemaradtak a megélhetési költségektől, hogy 4 millióan élnek a létminimum alatt, további 2 millióan pedig valamelyest felette. Ez a politika tömeges elszegényedéshez vezet, kétségbeesésbe és halálba kerget embereket. Nem annak ad, aki szükséget szenved, hanem tőle vesz el és annak juttat, akinek van, mit tejbe aprítania. Most éppen közpénzből újra feltőkésíti a bankokat, a megélhetési válság előidézőit – írják.

A társadalom, benne a rokkantak kiszolgáltatottságán csak társadalmi ellenállással lehet változtatni. Aki nem vállalja ezt a harcot, hanem eldobja magától az életet, azoknak segít, akik a jelen politika fenntartásában érdekeltek, nevezetesen abban, hogy a rendszer ne változzon, hanem a dolgozó, alkotó, rászoruló ember fizesse meg kevesek jólétét.

A Magyar Szociális Fórum annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a rokkantak, és más bajbajutott emberek túlnyomó többsége élni akar, nem pedig meghalni, ezért nem fog csatlakozni az eszement, elvetemült tervhez. +++

 

 

Látogatottság

3943271
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
572
5451
10642
3915476
64911
78836
3943271

Your IP: 3.90.205.166
2024-03-28 09:58