Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2012. március 10. szombat

Átmeneti hajléktalan szállásra kényszerítik Rákospalotán azt a három kiskorú gyermekes családot, amelyik kellő jövedelem híján nem tudta kifizetni közüzemi díjszámláit, és több százezer forint adósságot halmozott fel. A XV. kerületi polgármesteri hivatal pénteken úgy döntött, hogy Buti Ferencnek, feleségének és három kiskorú gyermekének két hónapon belül kell kiköltöznie Pozsony u. 17. fsz. 4. sz. alatti önkormányzati lakásából az Aporháza utcai rehabilitációs intézménybe – tudatta szombaton a Magyar Szociális Fórum a családanya közlése alapján.

 

Az erről szóló megállapodást Reiszné Naszádi Magdolna, a szociális osztály megbízottja íratta alá Buti Ferencnével. A XV. kerületi polgármester nem tett eleget a Magyar Szociális Fórum kérésének, hogy Butiéknak jelenlegi önkormányzati lakásukhoz hasonló másik lakást biztosítsanak, ha kilakoltatják őket.

Butiéktól azért vették el a lakást, mert 160 ezer forinttal tartoznak a vízért, 203 ezerrel a gázért és 370 ezerrel a villanyáramért. Egy adakozó jóvoltából kifizették ugyan lakbérhátralékukat, de közüzemi díjhátralékukat nem tudták rendezni, mert nincs miből, a polgármesteri hivatal pedig nem volt hajlandó további türelmet tanúsítani a válságos anyagi helyzetbe került család iránt. Buti Ferencné több mint egy évig munkanélküli volt, és csak március 1-től sikerült újra elhelyezkednie. Férje szerény keresetéből tartották fenn magukat és segítettek férjének szülein is, akiket ugyancsak a XV. kerületben lakoltattak ki.

Butiné azt is tudatta, hogy a polgármesteri hivatal annak dacára sem engedi el tartozásukat, hogy elvette tőlük az otthonukat.

A család két évig maradhat az Aporháza utcai átmeneti otthonban.

A Magyar Szociális Fórum szervezője a türelmetlenség megnyilvánulásának minősítette az intézkedést, és annak a véleményének adott hangot, hogy a család átmeneti hajléktalan szállásra kényszerítése látszatmegoldás, a probléma rendezésének elodázásával ér fel.+++

(Az ügy előzményeiről: www.mszfszk.hu

 

Tájékoztatunk mindenkit, hogy a március 12-re, hétfő délelőttre tervezett élőlánc akciót Butiék lakása előtt a fejleményekre való tekintettel és velük egyetértésben lefújtuk.

 

Látogatottság

3943313
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
614
5451
10684
3915476
64953
78836
3943313

Your IP: 44.200.101.170
2024-03-28 10:20