Budapest, 2012. január 12. csütörtök

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) egy hét alatt lakossági bejelentések százait kapta arról, hogy a bankok és a hitelintézetek oly mértékben megemelték a törlesztő részleteket, hogy még többen nem tudják többé fizetni. Köteles vagyok-e annyit fizetni, amennyit a bank kér? – tette fel a kérdést egyikük a miniszterelnökhöz eljuttatott üzenetében, melynek másolatát megküldte az MSZF-nek. A civil mozgalom újabb csokrot állított össze a bejelentésekből:

-    Tudnánk fizetni valamennyit, de nem annyit, amennyit a pénzintézet megszabott.
-    Nem tudtunk fizetni, a bank felmondta a szerződést, és behajtásra küldte az ügyet. Ma jött a levél, hogy 8 napon belül a teljes összeget fizessük ki, mert különben a behajtást megkezdik. Nem szeretném és családom se, hogy életünk munkáját egy szempillanat alatt elvigye a bank.
-    Szeretném, ha valaki végre szót emelne a bankok kamatemelése ellen, mert ez nem jól van, hogy én majd beledöglök a részletfizetésbe, míg a bankok magas nyereséget könyvelnek el maguknak.
-    Sokat dolgozunk a férjemmel, tegnap pont a hitelünk növekedése miatt összevesztünk Két kisgyermeket nevelünk, és nincsenek gazdag rokonaink, akik segíthetnének.
-    Végső elkeseredésemben írok Önnek. Az adójóváírás eltörlése végett nem tudom vállalni a részletfizetési megállapodást, mivel 12.100 Forinttal kevesebbet keresek. A bank nem hajlandó tudomásul venni az újonnan kialakult állapotot, és végrehajtással fenyeget. Teljesen kilátástalan az életem!
-    Köteles vagyok fizetni nekik? Nincs egy határ?
-    100 ezer Ft fizetésből vonnak 85 ezer felett, évek óta nem raktunk félre, nincs tartalékunk, csak dolgozok, mint a güzü, vezetőként, és nem jutok előre, csak hátra.
Elég volt. Minden évben csak rosszabb lett a helyzet. De a hitelem még 15 évig tartana, vagyis a kirablásom.
-    Havi 65 ezer forinttal kezdtük, most pedig már 134 ezernél tartunk, amit képtelenség kifizetni. A válság következtében elvesztettem a munkám, nemrég sikerült újra elhelyezkednem. Most várjuk első babánkat, és kilátástalannak tűnik a jövő.
-    A bank hanyagsága miatt elutasításra került a végtörlesztési szándékom.
-    Fizetem, de már úgy néz ki, hogy nem fogom bírni.
-    Kérem, járjanak közben, hogy nekünk, időskorúaknak is legyen menekülési lehetőségünk a devizahitel-csapda alól. 132 ezer forint a részletem, és akkor még nem beszéltem a közüzemi számláimról, ennivalóról nem szólva. Járjanak közben, hogy az eszközkezelő lehetőségét terjesszék ki ránk is!
-    Végtörleszteni nem tudunk, forinthitelt nem kapunk, nem akarunk az utcára kerülni.
Ne hagyjanak minket magunkra!
-    A legkisebb ember miből hogyan tengődik ebben a szar országban? Dolgozz éhbérért, és reménykedj, amíg bele nem döglesz, úgy is a remény hal meg utoljára?
-    120.000 Ft-ból élünk hatan, ebből 3 gyermek a legkisebb 3 éves, és a beteg édesanyám,  aki naponta ötször szúrja magát, mert, cukorbeteg. 17 éve le van százalékolva, havi 26.700 Forintot kap. Mi már nem tudunk semmit fizetni, de a legfájdalmasabb az, amikor nem tudok kenyeret és tejet venni a gyerekeknek. .Az alapvető élethez való jogunk sincs meg ebben a k....va országban.
-    Jómagam két gyermeket nevelek egyedül minden állami segítség nélkül. 2008-ban felvett, akkor 42 ezres törlesztő részletem 85 ezerre nőtt. Dönthetek, hogy részlet vagy rezsi, vagy nem eszünk a gyerekekkel. Az iskolai költségekről, ruházatról ne is beszéljünk. Most felmondták a szerződésem! Utcára kerülök két gyerekkel, mert nem segít senki!
-    Nem tudom, hogy az emberi jogokat nem sértik-e meg ezek a bankok, amikor a teljes terhet az ügyfelekre hárítják. Mert a bankok semmit sem vesztenek, az árfolyamromlást 100 %-ig az ügyfelekre hárítják. Lehetne valamit tenni országosan, a szegények védelmében? Mert az előtörlesztés is csak a gazdagoknak/jobb módúaknak megoldás, pont azoknak, akik még tudtak volna fizetni, de az igazi problémákon levő embereken, pl. nagycsaládos, a munkájukat elvesztő embereken ki segít?
-    Csak élni akartam boldogan, de ezt minden eszközzel megakadályozzák
-    Akkora a törlesztő részletünk az eredetihez képest, hogy képtelenség fizetni. Már a megélhetésünk van veszélyben. Mi a teendő? A mozgássérült gyermekemet tegyem az utcára?
-    Kértem a Bankot hogy a futamidő végén fizethessem meg az árfolyam különbözetet, de már egy fél éve folyamatosan elutasítanak. Soha nem zárkóztam el a fizetés elől és még is ez van.
-    „Aki a hitelt felvette, az fizesse is vissza” – mondták nekem a bankban. Most ott tarunk, hogy több mint 1 millió forint a tartozás, és képtelen vagyok fizetni. Várhatom, hogy utcára kerülök a két kiskorú gyermekemmel.
-    Minimálbéres fizetésből elég nehéz fizetni a rezsi mellett, meg még éljünk is, ráadásul a munkahelyen sem volt 3 hónapja teljes fizetés, csak fél.
-    A hiszékenységemnek vége. A felháborodásom, és elkeseredettségem hatalmas. Feljelentettem a bankot csalásért, becsapásért, jogtalan haszonszerzésért, uzsoratőke, és uzsorakamat követelésért. Sőt fenyegetésért is.+++



Látogatottság

3923386
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
882
7028
7910
3900866
45026
78836
3923386

Your IP: 44.206.248.122
2024-03-19 08:26