Davos, Moszkva, Budapest, 2017. január 17. kedd (MSZF)

Az Egyesült Államok megválasztott elnöke nagyon tiszteli az orosz népet és kultúráját, és az ellenségeskedés dacára lehetségesnek tartja és bízik benne, hogy a következő években javulhat az amerikai-orosz viszony – mondta Anthony Scaramucci, Donald Trump üzleti tanácsadója a TASZSZ-nak Davosban adott nyilatkozatában.

A Moszkvában kedden nyilvánosságra hozott nyilatkozat szerint Trump tisztelete az orosz nép iránt a II. világháború koalíciós tapasztalatából fakad. Az akkor létrejött kölcsönös tisztelet tette lehetővé, hogy még a hidegháború éveiben eldurvult csatározások közepette is épségben megússza mindkét nép. „Jók a kilátások. Ő (Trump) rendkívüli közösségi érzékkel megáldott ember. Úgy gondolom, hogy álláspontja az értékek és érdekek kölcsönösségéről lehetővé teszi, hogy kölcsönös előnyünkre együtt haladjunk. Lehetnek ellentétek, de ezeket körül kell határolni” – mondta Scaramucci.

Az Oroszország elleni amerikai szankciókról szólva az üzleti tanácsadó úgy vélekedett, hogy a várttal ellentétes hatást gyakoroltak: megerősítették az oroszok összefogását Putyin elnök körül. „Úgy vélem, ki kell törnünk ebből a ketrecből. Biztonságosabbá kell tennünk a világot. Fel kell számolnunk a radikális iszlám terrorizmust, és arra kell összpontosítanunk, hogyan növelhetjük a dolgozó osztályhoz tartozó családok bérét” – jelentette ki. Scaramucci szerint Oroszországnak és az Egyesült Államoknak egy csomó közös céljuk van, és ez módot nyújt arra, hogy – minden ellentétük dacára – leüljenek tárgyalni, hogy lássák, miben tudnak megállapodni.

A világnak növekedésre van szüksége a társadalmak javára, a középrétegek és a dolgozó osztályhoz tartozó családok érdekében, ezt a növekedést a kereskedelemmel érhetik el a legjobban. Az USA a fair szabad kereskedelem híve, és nem ellenzi, hogy az amerikai multinacionális vállalatok bárhol a világon beruházzanak – mondta Trump üzleti tanácsadója a TASZSZ-nak.+++


https://www.facebook.com/bekekor/

 

Látogatottság

3945125
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
2426
5451
12496
3915476
66765
78836
3945125

Your IP: 54.211.203.45
2024-03-28 20:17