Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest-Tatárszentgyörgy, 2016. augusztus 14. vasárnap (MSZF)

A rendőrség segítségét kérték a civilek a csütörtökön eltűnt Hüvelyes Lajos felkutatásáért. A Magyar Szociális Fórum a dabasi rendőrkapitányságra juttatta el kérését, a rokkant férfi önkéntes segítői pedig a VI. kerületi rendőrkapitányságtól kérték az eltűnt személy felkutatását – tudatta a Szociális Fórum vasárnap.

 

A 73 éves terézvárosi kilakoltatott hollétéről negyedik napja nem tudni semmit. Utoljára akkor látták, amikor csütörtök délelőtt a pomázi Gálfi Béla kórház pszichiátriai osztályáról ismeretlen helyre szállították. A VI. kerületi önkormányzat egyik alkalmazottja pénteken azt mondta az MSZF-nek, hogy a rokkant embert Tatárszentgyörgyre szállították. Felsőbb utasításra hivatkozva megtagadta a választ arra a kérdésre, hogy pontosan hová, milyen címre. „Erre nem válaszolhatok, nincs felhatalmazásom rá” – közölte. Megtagadta a választ ugyanerre a kérdésre a tatárszentgyörgyi önkormányzat is.

A titkolózás oka ismeretlen ugyan, de az emberi jogok megsértéséhez aligha férhet kétség, hiszen megakadályozzák az érintett kapcsolattartását azokkal a személyekkel, akik mellette álltak és állnak – jegyezte meg az MSZF.

A rendőrségre pénteken elküldött civil megkeresésekre eddig még nem érkezett válasz. A civilek  jelezték a hatóságnak, hogy Hüvelyes Lajos mobil telefonja csütörtök óta üzemen kívül van, ezért elérhetetlen.

Az őt segítő fiatalok csoportja, és az emberi jogaiért kiálló Magyar Szociális Fórum mindent megtesz azért, hogy nyomára bukkanjon az eltűnt embernek, és kiderítse, milyen jogon tagadják meg az illetékesek a hollétéről szóló információt, és a kapcsolattartást vele.+++


 

Látogatottság

3944378
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1679
5451
11749
3915476
66018
78836
3944378

Your IP: 44.202.90.91
2024-03-28 14:04